Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren
Openingstijden0
Menu
Openingstijden0
Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren

Door Ad Eliassen, 26 juli 2022

Waterornament voor balkon

Bij het horen van de term "waterornamenten" denken de meesten onder ons direct aan voortreffelijke fonteinen in het midden van een grote, landelijke tuin. Maar dat hoeft daarom helemaal niet zo te zijn. Ook wanneer je slechts een klein tuintje of een gezellig balkon hebt, is een klein waterornament fantastisch als tuindecoratie. Hoe richt je een kleine tuin of balkon in met een waterfontein en welke ornamenten zijn hier het meest geschikt voor? We vertellen het jou in dit artikel.

Welke types kleine waterornamenten bestaan er?

Net zoals dat geldt voor grote waterornamenten, heb je ook bij kleine waterornamenten de keuze uit verschillende modellen. Van muurfonteinen tot trendy waterbollen en traditionele waterschalen voor op tafel, je hebt het maar te zeggen.

Hoe richt je een kleine ruimte in met een waterornament?

Een waterornament voor een kleine binnenruimte. Niet meteen het soort decoratie waar iedereen aan denkt, maar toch erg mooi en origineel. Bij Eliassen vind je verschillende, zeer mooie waterornamenten die jouw kleine ruimte direct opvrolijken.

Waterfontein Roxanne 73cm

Ben je op zoek naar een eyecatcher om jouw balkon in te richten of wil je jouw kantoortje opfleuren met unieke decoratie die de luchtvochtigheid van de ruimte bevordert? Dan is deze ronde waterfontein beslist iets voor jou. Deze sterke fontein kan dankzij haar compact formaat overal geplaatst worden en is voorzien van een ledlampje opdat je ook 's avonds heerlijk kunt genieten van jouw waterornament.

 

waterfontein

Dit model is nergens anders te koop, en is ook te zien in onze showroom.

 

Terracotta waterfontein Cascade 50c;

Een kleine waterfontein met een authentieke natuurlijke look en meerdere schalen, dat is deze Terracotta waterfontein absoluut een aanrader. Deze schalen staan erg leuk als waterornament voor op het balkon, maar kunnen zeker ook benut worden als woonkamer-. kantoor- of terrasfontein om een saai hoekje meer leven in te blazen. Dit ronde waterornament wordt geleverd met een lange snoer en meet 52 bij 60 cm.

 

terracotta waterfontein

 

 

Fontein Xian 50cm

Wil jij graag een mooie terrasfontein kopen met een Oosterse touch? Bekijk dan snel dit waterornament Oosters beeld Xian. Met dit waterornament in de vorm van een Oosters beeld haal je de Aziatische sfeer direct in huis. Dankzij de geglazuurde buitenzijde blijft het beeld intact en heb jij er jarenlang plezier van. Dit antiek beige decoratieve waterornament wordt meestal op het terras geplaatst, maar komt ook goed tot z'n recht op een balkon of in een klein tuintje.

 

fontein oosters beeld

 

 

Fontein Twink 87 cm

Een moderne fontein in de vorm van een wastafel gemaakt van uiterst stevig polyresin. We hebben het over deze decoratieve zwarte waterfontein. Dit model kan je snel en gemakkelijk plaatsen als decoratie voor in de tuin of voor op het balkon. Wil je jouw woon- of kantoorruimte graag opfleuren met een natuurlijk vormgegeven decorstuk? Ook dan is dit kleine waterornament een uitstekende keuze. Deze eigentijdse fontein kan je zonder graafwerk plaatsen en wordt geleverd met een snoer van maar liefst 10 meter lang.

 

decoratieve ronde zwarte waterfontein

 

Wat kost een klein waterornament?

Hoeveel je precies betaalt voor een klein waterornament is logischerwijze afhankelijk van het soort ornament dat je kiest. Welk materiaal verkies je, wat voor model wil je en wil je een fonteintje voor binnen of eentje die je ook buiten kan plaatsen? Al deze factoren spelen een rol in het prijskaartje van jouw klein waterornament. Wel is het zo dat een kleine fontein, in de meeste gevallen, heel wat minder kost dan een grote, imposante fontein omdat hier minder materiaal voor nodig is. Bij Eliassen Home & Garden heb je een enorme keuze aan kleine waterornamenten voor binnen en buiten in de prijsklasse 100 - 500 euro. Je ziet, mooie decoratie hoeft daarom niet altijd duur te zijn.

Hoe is het onderhoud van een kleine waterfontein?

Hoewel het onderhoud van een waterornament beduidend minder is dan dat van een (zwem)vijver of een zwembad, mag je dit toch niet over het hoofd zien. Niet alle waterornamenten zijn bestand tegen vorst en moeten bijgevolg in de koudere maanden binnen geplaatst worden. Verder is het belangrijk dat je je waterornament geregeld schoonmaakt om groene aanslag en onaangename geuren te vermijden. Gebruik hiervoor steeds een zacht borsteltje en een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor jouw ornament. Zodra je klaar bent, ververs je het water en kan je opnieuw genieten van een propere fontein.

Groot waterornament voor in de tuin

Naast een groot aanbod aan waterornamenten voor op het balkon, voor op het terras en voor binnen vind je bij Eliassen ook een zeer uitgebreid assortiment aan fonteinen voor in de tuin. Zou jij jouw buitenwoonkamer graag willen aankleden met een waterfontein met een stijlvol design zonder dat je daarvoor bakken geld moet uitgeven? Dan is onze grote waterfontein met ledverlichting ongetwijfeld wat jij nodig hebt! Deze elegante fontein is 134 cm hoog en is nergens anders te koop. Ideaal om buiten in de tuin te plaatsen, maar indien gewenst ook mooi voor in een woon- of werkruimte.

 

grote waterfontein met ledverlichting

Dit model is nergens anders te koop, en is ook te zien in onze showroom.

Waterornament voor balkon of terras bestellen bij Eliassen

Wanneer je op zoek gaat naar een waterornament voor op je balkon of terras (of zelfs voor binnen) dien je rekening te houden met meerdere zaken. Eerst en vooral dien je te kijken naar de beschikbare plaats om de juiste maat te kiezen. Verder moet je een keuze maken tussen waterbollen, waterschalen, muurfonteinen en zoveel meer.

Gelukkig vind je bij Eliassen een prachtig gevarieerde collectie waterornamenten van hoogwaardige kwaliteit aan betaalbare prijzen. Kijk rustig rond in onze webshop en bestel jouw favoriete model vanuit je comfortabele zetel terwijl je geniet van een jaar garantie. Word je toch liever persoonlijk bijgestaan door een van onze medewerkers? Dan ben je van harte welkom in onze gigantische toonzaal in Ammerzoden. Je zal zeker een waterornament voor balkon of voor een binnenplaats vinden. Wij zijn je graag van dienst om je hierin te helpen een goed keuze in te maken.