Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren
Openingstijden0
Menu
Openingstijden0
Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren

Door Ad Eliassen, 12 september 2022

Afscheid nemen met een mooie decoratie

Afscheid nemen met een mooie decoratiebeeld is een manier om je pijn te verzachten. Als je de versiering vaker ziet, zal ze je herinneren aan je geliefde en aan de fijne herinneringen die jullie samen deelden. Je kunt de decoratie op het graf plaatsen, in je tuin of in je huis. Als je kiest om het in je tuin te zetten, zul je telkens aan je geliefde herinnerd worden als je de bloemen ziet bloeien of de bomen ziet groeien. Wat zijn de grafdecoratie mogelijkheden?

Een prachtig aandenken: De Glazen tulpen

Glazen tulpen vormen een mooi en uniek gedenkteken voor je geliefde. Ze zijn handgemaakt, dus elk exemplaar is iets anders van soort, kleur en grootte. Je kunt een enkele kleur kiezen of een combinatie van kleuren waarvan je denkt dat ze betekenisvol zijn. Rode tulpen, bijvoorbeeld, staan voor liefde, trouw en vriendschap, terwijl gele tulpen staan voor vrolijkheid en plezier. Roze tulpen betekenen geluk en elegantie, terwijl paarse tulpen staan voor vrede en spiritualiteit. Witte tulpen, tenslotte, staan voor onschuld en vergeving. Je kunt ook de as van je dierbare in de tulp verwerken.

Bekijk hier al onze glazen tulpen

decoratiebeeld tulpen

Ga naar 'Tulpen'

Het bronzen beeld

Gedenkbeelden van brons is een mooi herdenkingsbeeld voor jouw geliefde en een tijdloze manier om het leven van een geliefde te herdenken. Brons is een duurzaam metaal met een kopergehalte van wel 75%. Hierdoor gaan ze eeuwenlang mee. Het heeft een warm, rijk patina dat mooier wordt naarmate het ouder wordt. In tegenstelling tot glazen of keramische vazen zullen bronzen vazen niet splinteren of barsten, en ze zijn ook veel moeilijker te ontvreemden. Daarom zijn bronzen beeld een uitstekende keuze voor op een graf, in tuin of in huis te plaatsen. Aan de onderkant van elk van onze bronzen voorwerpen voegen we een schroefdraad M8 verbinding toe om ze vast te houden. Dit voorkomt diefstal.

Bekijk hier al onze bronzen grafbeelden

Grafvaas Brons

Deze rouwvaas is een bronzen vaas die ontworpen is om bloemen in te bewaren ter herinnering aan een geliefde. Het idee erachter is dat je, telkens als je je geliefde wilt gedenken, een mooie bloem in de vaas kunt zetten. De vaas is niet groot of opvallend, maar geeft toch een mooi gebaar. Het is een eenvoudige manier om je liefde en respect te tonen voor iemand die overleden is.

Bekijk hier het bronsbeeldje grafvaasje.

grafvaasje brons

 

Vogel op een steen

Dit beeld zie je vaak op begraafplaatsen en rouwtuinen, en het kan troost bieden aan hen die rouwen. De vogel stelt de ziel van de overledene voor, en de steen symboliseert de eindigheid van de dood. De vogel op een steen herinnert ons er echter ook aan dat liefde nooit sterft, en dat onze geliefden altijd in de geest bij ons zullen zijn.

Bekijk hier de bronzen beeld vogel op steen

bronzen beeld vogel op steen

 

Beeld van 2 vogeltjes

De kunstenaar heeft het perfecte moment tussen twee vrienden of familieleden vastgelegd, en dat maakt de twee beeldjes des te betekenisvoller. Het beeld van de 2 vogeltjes zou een perfecte aanwinst zijn voor elke begraafplaats, en dienen als herinnering aan de liefde en genegenheid die de overledene met zijn geliefde deelde.

Bekijk hier de het bronzen beeld vogeltjespaar.

bronzen beeld paar vogeltjes

 

Urn hondje met bal

Dit beeldje van een hondje met bal is een urn. Dit is een beeld dat veel troost kan bieden bij de dood van je geliefde. De urn heeft de vorm van een bal en kan gebruikt worden om de as van je geliefde in te bewaren. Je kunt de Urn van hond met bal in je huis of tuin bewaren. Maar als gedenkteken op de begraafplaats staat dit hondje ook mooi!

Bekijk hier de urn brons beeldje hondje

urn brons beeldje hondje

 

Beelden van Maria in de maten 28 cm, 48 cm en 62 cm

Een bronzen beeld van biddende Maria is een mooie en opvallende manier om je dierbaren te gedenken. De bronzen kleur is perfect om aan elk gedenkteken een vleugje elegantie toe te voegen, en het beeldje zelf is zowel prachtig als sereen. Symboliek is voor veel mensen belangrijk, en de daad van bidden wordt vaak gezien als een teken van respect en toewijding.

Bekijk hier het Mariabeeld klein brons.

mariabeeld klein brons

 

Bekijk hier het Mariabeeld 48cm brons

mariabeeld brons 48cm

 

Bekijk hier het Mariabeeld brons 62cm.

mariabeeld brons 62cm

 

Beeld van een biddende vrouw

De vrouw op het beeld is in diepe rouw. Ze zit op haar knieën bij het graf van een geliefde, en haar hoofd is gebogen in gebed. Je kunt je de diepte van haar pijn en verdriet alleen maar voorstellen. En toch vindt ze troost in deze daad van gebed. Het is haar manier om de herinnering aan de overledene te eren. Op dit moment zoekt ze troost en vrede. De afbeelding spreekt van de kracht van gebed en de genezing die het kan brengen.

Bekijk hier het grafbeeld meisje op knieën.

grafbeeld meisje op knieen

 

De Kleine Engel

Deze engel is een populair symbool van bescherming voor een geliefde die overleden is. Het engelenbeeldje is een mooie manier om je geliefde te gedenken en hem bescherming te bieden. Het beeldje is gemaakt van brons en heeft een tere, maar sterke uitstraling. De engel is naar beneden gericht, alsof hij over het graf waakt. De vleugels bieden een gevoel van bescherming. Dit beeldje is een mooie manier om je geliefde te gedenken en hem of haar bescherming te bieden symboliek van een engel bij een graf.

Bekijk hier het grafbeeld kleine Engel zittend.

grafbeeld kleine engel zittend brons

 

Vrouw met kaars

De vrouw op dit bronzen beeld is gevangen in een moment van stille wake. Ze houdt een kaars dicht tegen haar lichaam, het licht ervan schijnt helder in de duisternis. Haar blik is gericht op het graf van haar geliefde, en ze lijkt in gedachten verzonken. Dit beeld spreekt tot de kracht van liefde en herinnering. Zelfs in de donkerste momenten waakt de vrouw over het graf van haar geliefde, licht gevend en troostend. Dit beeld is een prachtig eerbetoon aan de kracht van het menselijk hart.

Bekijk hier de grafdecoratie meisje met kaars brons.

grafdecoratie meisje met kaars brons

 

Teddybeer

Een teddybeer wordt vaak gezien als kinderspeelgoed, iets om te knuffelen en te koesteren. Maar wanneer dit eenvoudige speeltje op een grafsteen geplaatst wordt, kan het een andere betekenis krijgen. Voor veel mensen is een teddybeer een symbool van troost en liefde, iets om hen door het rouwproces te helpen. Een bronzen teddybeer beeld op een grafsteen kan dienen als een herinnering dat zelfs in de dood nog van ons gehouden wordt. Of het er nu voor een kind, familielid of vriend geplaatst is, een teddybeer kan enige mate van troost brengen aan hen die rouwen.

Bekijk hier het bronzen beeld teddybeer.

beeld brons teddybeer

 

 

Groot beeld van Jezus

Een bronzen beeld van Jezus is een mooi en passend symbool om het leven van een geliefde te herdenken. Of het nu op de begraafplaats, in huis of in de tuin geplaatst wordt, dit beeld zal dienen als een tastbare herinnering aan het geloof en de hoop die je geliefde bezat. De voetplaat vormt een stevig fundament voor het beeld, zodat het nog eeuwig zal blijven staan.

Bekijk hier het bronzen beeld Jezus

bronzen beeld Jezus

 

Urn Hart met Roos

Een hart urn is een mooie manier om de as van je geliefde in te bewaren. De hartvorm symboliseert liefde. De roos op het hart staat voor de schoonheid van je geliefde. Deze urn is een mooie manier om je geliefde te gedenken en de herinnering levend te houden.

Bekijk hier de Urn brons met roos.

urn brons met roos

 

Decoratie grafsteen LIVE te zien in onze showroom!

Decoratie grafsteen kopen of een ander mooi decoratiebeeld voor bij jou thuis of kantoor? Bij Eliassen Home & Garden Pleasure vind je de meest uitgebreide collectie als het gaat om decoratiebeelden. Ook mooie wanddecoratie voor aan de muur hebben wij in onze assortiment. Ben je specifiek gericht op een decoratiebeeld voor bij een graf, dan loont het zeker de moeite eens een bezoek te brengen aan onze showroom in Ammerzoden.