Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren
Openingstijden0
Menu
Openingstijden0
Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren

Door Ad Eliassen, 16 maart 2016

Potterie

Potterie 


Potterie is voor sommige mensen een relatief onbekend begrip. Potterie zijn relatief moderne soorten potten, die in verschillende soorten en maten voorkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld potten met een opdruk en potten in verschillende kleuren en vormen. Je kunt deze potten zowel buiten als binnen plaatsen.

Binnenpotterie


Tegenwoordig zijn potterie in verschillende soorten en maten leverbaar. Van rustiek tot modern, van roodoranje tot donkerbruin of van rond tot een vierkant model. Deze voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit het totaalpakket. Je zult ervan versteld staan wat een mooie pot kan doen voor het interieur van je huis. Je kunt de potten prachtig combineren met verschillende soorten planten. Planten met een krans of 
planten met gekleurde takken: het resultaat is verbluffend. De voorkeur voor binnenpotterie is vooral roodoranje, dieprood, limegroen of helder blauw. Dit zijn veruit de leukste kleuren voor binnenshuis. Het moet natuurlijk nog wel bij je interieur passen, dus houd daar rekening mee! De terrazo en lavasteen potten zijn bij uitstek de binnenpotten. 

Buitenpotterie


Buitenpotterie is vooralsnog populairder dan binnenpotterie. Het assortiment aan buitenpotterie is namelijk ook veel groter. Je vindt potterie uit diverse landen, waaronder China, Mexico en Portugal. Deze landen lopen voorop in de designs als het gaat om deze speciale potten.
Alle soorten in ons assortiment hebben allemaal een speciaal tintje. Of je nu je terras wil opvrolijken of de tuin wilt op vrolijken: voor alle plekken in de tuin vind je een leuke pot. De buitenpotterie is natuurlijk goed bestand tegen slechte weeromstandigheden. Harde regen of wind is geen partij voor de hoge kwaliteit buitenpotterie. Zo heb je en blijf je jarenlang plezier van je aankoop houden. Alle potten zijn die wij aanbieden zijn in principe buitenpotten. 


Potterie voor binnen en buiten

In principe zijn de lava- en de Artigianato potten en bloembakken zijn geschikt voor binnen en buiten. Deze zijn allebei waterdicht, maar de terrazzo lijn is meer verfijnd en luxer voor binnen, en heeft ook schuimrubber voetjes om vloerbeschadigingen te voorkomen.