Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren
Öffnungszeiten0
Menu
Öffnungszeiten0
Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren

Durch Ad Eliassen, 5 oktober 2020

Tuin ideeën herfst - winter

Tuinideeën herfst/winter 

Tuinideeën herfst/winter 


Veel Nederlandse tuinen en balkons zien er tijdens het vallen van de bladeren, eerder lusteloos en verlaten uit. Zonde, vooral als je denkt aan de veelzijdigheid aan kleurenpaletten die het najaar ons te bieden heeft! Wie dacht dat je enkel plezier kunt beleven aan een prachtige tuin op een mooie lente - of zomerdag, zit dus helemaal mis. Op de koude(re) herfst - en winterdagen, is het eveneens perfect mogelijk om met volle teugen, van je bloementuin te genieten. Ben je nieuwsgierig geworden naar goedkope tuin ideeën voor jouw wintertuin?

Zowel een landelijke als een moderne tuin, een kleine of grote tuin, rond of vierkant, kan ook in de winter volledig tot zijn recht komen. Ook voor onze klanten die op zoek zijn naar zeer exclusieve unieke modellen van bijvoorbeeld fonteinen of schilderijen, kunnen veel inspiratie opdoen voor het aankleden van een tuin of interieur. Dit zijn de duurdere modellen, maar ook dit bieden wij aan voor diegene die graag een stevige budget heeft om een huis of tuin aan te kleden. Hieronder zetten we een aantal kleine tuin ideeën op een rijtje die jouw buitenkamer helemaal doen opvrolijken in de koude seizoenen.
 

Vogeldrinkschalen voor in de tuin


Meer leven in je tuin, bekom je vanzelfsprekend door meer levende wezens aan te trekken. Help de natuur een handje vooruit door een vogeldrinkschaal in jouw plantentuin te zetten.

Kies uit onze grote collectie vogeldrinkschalen bestaande uit diverse modellen van de exclusieve merknaam Dragonstone

 

 

Zoek je naar een leuk tuinidee voor een landelijke tuin? Een kleine granieten vogeldrinkschaal, biedt het antwoord. Vooral als je kinderen hebt, is de aanwezigheid van een vogeldrinkschaal heel amusant. Wedden dat ze ongeduldig zullen wachten op de komst van de vogels?!
 

Dieren - en kabouterbeelden


Een tuinbeeld aan de rand van je vijver of aan het begin van je tuinpad, oogt het hele jaar door heel mooi. Maak je keuze uit bijvoorbeeld tientallen bronzen dierenbeelden. 

 

Tuinverlichting


Korte dagen en lange nachten, dat zijn de kenmerken van het Nederlandse najaar. Binnen vinden we het volkomen normaal om het licht eerder aan te doen en buiten hoeft dat niet anders te zijn.
 

Verlichte zuilen en lichtbollen


Muurlampen zijn een charmant voorbeeld van kleine tuin ideeën in deze gezellige periode. Plaats één van deze lichtbollen in je achtertuin of aan je voordeur. Steek de lichten aan zodra het donker wordt om van binnenuit heerlijk te kunnen genieten van je buitenwoonkamer.
 

Japanse tuinlampen


Blaas jouw wintertuin meer leven in met een bevallige tuinlamp uit de Oosterse cultuur. Laat je bekoren door een prachtige Japanse tuinlamp.
 

Goedkope tuinideeën

 

Plantenbakken 


Plantenbakken in hardhout, kunststof of cortenstaal zijn uitermate geschikt voor de koudere seizoenen omdat ze bestand zijn tegen alle soorten (barre) weersomstandigheden. Bekijk onze collectie Adezz plantenbakken. Het zijn echte eyecatchers voor elke tuin of oprit. Daarnaast zijn deze plantenbakken van Adezz duurzaam, hebben een hoge kwaliteitsgehalte en ze zijn corrosiebestendig. Bekijk hier onze zeer gevarieerde assortiment aan bloembakken. Je vindt ze in alle maten, vormen en kleuren. 

 

Winterideeën


Hou jij van typische winterkleuren zoals hagelwit en donkergrijs? Laat je dan verleiden door deze unieke ronde bloempot voor buiten. We hebben ze in 3 kleuren in voorraad. Deze voordelige kunststof pot kan temperaturen tot maar liefst - 25 graden Celsius verdragen en is 100% kleurvast. Kies uit wit, zwart of donkergrijs om je wintertuin op te vrolijken.

Gaat jouw voorkeur uit naar een moderne, rechthoekige plantenbak die je zowel op je balkon als elders in je hof kunt zetten? Werp eens een blik op de lange bloembak Maxi Casetta. Dit model is verkrijgbaar in steenwit of donkergrijs en in 2 verschillende maten. Ook in de veranda of in de keuken, staan deze kunststof bloembakken heel mooi.
 

Herfstideeën


Wie meer te vinden is voor representatieve herfsttinten zoals oranje, oker geel en bruintinten, dient ongetwijfeld een kijkje te nemen in onze grote assortiment bloempotten en bloembakken. Deze https://www.eliassen.nl/nl/bloembak-30x30x30cm-cortenstaal-vierkant.html cortenstaal plantenbak is bestand tegen extreem koud en nat weer en is zo goed als onverwoestbaar. Dankzij zijn warme kleur, is deze pot precies wat je zoekt voor jouw herfsttuin! De liefhebbers van rechthoekige vormen in de tuin, kunnen aan hun trekken komen met dit prachtige cortenstalen langwerpige plantenbak.

Voor de fans van de terracotta potten, is er de prachtige teracotta pot Terrano Liscio. Omwille van zijn kleur, is deze bloempot een uitstekende aanvulling op jouw herfsttuin.

Het merendeel van de planten, dient vanaf de maand september binnengezet te worden opdat ze kunnen overleven. De volgende planten zijn echter wel sterk genoeg om de koude wintermaanden te trotseren en kunnen perfect in eender welke van de Eliassen bloempotten geplant worden:

1)Laurier
Wie graag het hele jaar door groen ziet, plant laurieren. Het blad van de laurier beschikt over de bijzondere eigenschap om tijdens alle seizoenen, groen te blijven. Eet je graag stoofpotjes of een kom soep in de wintermaanden? Droog enkele laurierblaadjes en breng je favoriete gerechten op smaak met ingrediënten uit je eigen tuin!

2)Parelbes
In de wintermaanden versiert de parelbes hier bij ons, talrijke balkons en tuintjes. Deze opvallende winterverschijning wordt gekarakteriseerd door zijn grote bessen die ook in het najaar, als parels aan de plant blijven hangen. De bessen komen voor in diverse roodachtige tinten, witte kleuren en in lila. Deze plant oogt heel mooi in een houten bloembak.

3)Dwergmispel
De dwergmispel is een West-Chinese winterplant, afkomstig uit de rozenfamilie. Deze tuinplant met rode besjes, houdt zich staande in alle weersomstandigheden, op eender welke plek in jouw tuin. Staat hij dikwijls in de zon of wordt hij bijna constant overschaduwd, staat hij op een droge ondergrond of krijgt hij juist heel veel water? De trotse dwergmispel, die kan overleven tot aan temperaturen van - 25 graden Celsius, doorstaat absoluut alles.

4)Kerstroos
Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, komt de kerstroos in de maand februari in de bloei. Zijn bladeren blijven 4 seizoenen lang groen en zijn opgewassen tegen vorst en sneeuw. Deze plant bloeit met één of meerdere roze of witte bloemen die ongetwijfeld voorbeeldig zullen staan in jouw tuinperk(en).

5)Viooltjes
Het viooltje staat al jarenlang bekend als dé herfstplant bij uitstek. Viooltjes komen voor in alle kleuren, van herfstgeel tot winterpaars. Kies kleinbloemige viooltjes als je graag extra veel bloemetjes hebt of ga voor het grootbloemige type als je liever forse bloemen ziet in een kleiner aantal. Combineer viooltjes in verschillende kleuren om je tuintafel of bloembak een vrolijk accent te geven.
 

Stenen tuinbanken

Tuinstekers


Stel je voor, je bent helemaal tevreden over je plantenselectie, je tuinverlichting en je tuinbeelden voor deze herfst maar toch heb je het gevoel dat de finishing touch nog ontbreekt. Een tuinsteker is een prettige en voordelige manier om je tuin op te fleuren in de kleuren van jouw keuze. Bekijk hier de uitgebreide collectie bronzen tuinstekers!