Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren
Openingstijden0
Menu
Openingstijden0
Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren

Eliassen Grote muurreliëf Genesha waterornament

Productomschrijving
Dit betreft een los ornament. Informeer naar de overig benodigde onderdelen. Muurornament, mooi gedetailleerde vorm van een Ganesha. Gemaakt van gietsteen in zwart bruin.Maat is maar liefst 90cm breed x25cm diep x120cm hoog. Kan tevens als wandobject zonder water gebruikt worden. Belt u ons voor nadere uitleg. Hoogte maat: 120cm Opp maat: 90x2...

Dit betreft een los ornament. Informeer naar de overig benodigde onderdelen.

Muurornament, mooi gedetailleerde vorm van een Ganesha. Gemaakt van gietsteen in zwart bruin.
Maat is maar liefst 90cm breed x25cm diep x120cm hoog. Kan tevens als wandobject zonder water gebruikt worden. Belt u ons voor nadere uitleg.

  • Hoogte maat: 120cm
  • Opp maat: 90x25cm
  • Kleur: zwart/bruin
  • Hoogwaardig gietsteen
  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Handgemaakt
  • Snel geleverd
  • Zeer veel van deze serie ook in onze zaak te bekijken

Ganesha heeft zijn olifanten hoofd om een tragisch misverstand te wijten. Op een dag dat Shiva (vader) het Huis verlaat, maakt Parvati (moeder), op basis van huidschilfers en oliën haar zoon Ganesha. Toen Shiva thuis kwam, verstikt de wakende Ganesha hem de weg. Shiva geloofde met een rivaal te doen en hakte zijn hoofd af. Parvati was ontroostbaar.

Bedienden kregen de opdracht om een nieuw hoofd voor de ongelukkige te vinden, indien nodig, van de eerste levende wezen dat ze tegenkwamen. Dat bleek een olifant te zijn, zodat de romp van Ganesha van het hoofd is van een olifant. Zo kwam hij weer tot leven, maar hij moest zijn bestaan met een nieuwsgierige hoofd slijten.

Ganesha wordt vaak afgeschilderd als Sentinel. Hij heeft in zijn vier handen dan een stok of een bijl. Met de bijl hakt hij valse illusies weg, met de stok wenst hij te controleren. Er is meer interessante symboliek aan zijn figuur te ontdekken, zoals het geval is met de meeste hindoegoden.

Bijvoorbeeld, afgebeeld een waterlelie symboliseert onverschrokkenheid en zuiverheid Ganesha's. Een van zijn slagtanden wordt soms gebroken. Dit toont aan dat zelfs goden niet perfect zijn. In één van zijn handen, vaak rijst,is een teken van overvloed. Zijn kroon is, uiteraard, een teken van heiligheid, en zijn kleine ogen vertegenwoordigen de noodzaak om binnen te kijken en jezelf te begrijpen. De berg van Ganesha is een rat, waarin wordt aangetoond dat groot en klein samen kunnen leven in vrede met elkaar.
Ganesha is de God van wijsheid , brenger van geluk en bescherming. Aan het begin van elke reis, elke ritueel en elk grote gebeurtenis, wordt in eerste instantie Ganesha aangeroepen en vereerd.

Productspecificaties

Artikelnummer
Brgref120
Gewicht
100 kg

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Eliassen Grote muurreliëf Genesha waterornament
EliassenGrote muurreliëf Genesha waterornament

Dit betreft een los ornament. Informeer naar de overig benodigde onderdelen.

€399,00 Incl. btw
Toevoegen