Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren
Openingstijden0
Menu
Openingstijden0
Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren

Door Ad Eliassen, 3 juli 2022

Kiezelstenen voor in de tuin

Kiezelstenen zijn decoratieve steentjes die veelal gebruikt worden om een tuin te versieren. Kiezelstenen kunnen op verschillende plaatsen in de tuin gelegd worden en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, afmetingen en ontwerpen. Welke soorten kiezelstenen bestaan er allemaal en hoe kunnen kiezelstenen op een creatieve manier voor de juiste tuindecoratie zorgen? Je leest het allemaal in dit artikel!

Waarom kiezelstenen voor een grote of kleine tuin?

1) Toepasbaar op alle gedeeltes van de tuin

Wil jij graag een voortuin met kiezelstenen, ben je op zoek naar grote, witte kiezelstenen voor jouw oprit of vraagt jouw tuin juist om kleine kiezelstenen die je mooi rondom een bloemperkje kunt leggen? Een tuin mooi maken met kiezelstenen kan op alle denkbare manieren.

2) Eenvoudig en goedkoop een oprit aanleggen

Snel en eenvoudig een oprit aanleggen op een betaalbare manier en toch een mooie oprit hebben? Het kan door te kiezen voor een oprit met kiezelstenen. Kiezelstenen zijn een pak goedkoper dan bijvoorbeeld natuursteen of beton en geven jouw tuin een prachtige uitstraling.

3) Verschillende soorten kiezelstenen verkrijgbaar

Is jouw tuin strak en modern aangelegd en ben je bijgevolg op zoek naar kiezelstenen in antraciet of wil jij grote, platte kiezelstenen kopen om de rand van je vijver op een originele manier te decoreren? Van grijze kiezelstenen met een diameter van 3cm tot zwarte, grote kiezelstenen met een diameter van 8 cm, bij ons vind je alle soorten kiezelstenen voor een grote of kleine tuin.

4) Combinatie met andere materialen mogelijk

Wil jij een leuk, speels effect creëren in jouw buitenwoonkamer? Wissel jouw kiezelstenen voor in de tuin af met andere materialen, zoals natuursteen of klinkers.

5) Geschikt voor alle soorten oprijlanen en tuinpaden

Is jouw tuin niet helemaal vlak en heb je hier en daar een (kleine) helling? Ook op een hellend vlak kan je kiezelstenen snel en eenvoudig leggen.

6) Kiezelstenen kopen met het oog op meer veiligheid

Komt er iemand bij jou om de hoek gelopen? Kiezelstenen zorgen ervoor dat je hem/haar onmiddellijk hoort!

7) Kiezel is waterdoorlatend

Of je nu kiest voor witte kiezelstenen of voor zwarte, ronde kiezelstenen voor jouw kleine of grote tuin, alle kiezelstenen zijn waterdoorlatend. Het gevolg? Jij ondervindt geen hinder van plassen en/of wateroverlast.

Creatieve ideeën voor het plaatsen van kiezelstenen

Vroeger werd de term "kiezelstenen" direct geassocieerd met eentonige, grijze steentjes die in een grote hoeveelheid op de oprijlaan of op de parking geplaatst werden. Dat is nu wel anders. Vandaag de dag worden kiezelstenen gebruikt voor tuinpaden, oprijlanen, privé- en publieke parkeerterreinen, bloemperkjes, etc. Ook wat de kleuren en formaten betreft, zijn er onbeperkte mogelijkheden. Van grove kiezelstenen in donkere kleuren, zoals zwart of grijs tot witte, gladde kiezelstenen. Je hebt het maar voor het zeggen.

Landelijke tuin met veel houten elementen

Heb jij een houten tuinhuisje of een houten tuinpaviljoen in jouw buitenwoonkamer staan? Dan zijn kleine kiezelstenen in een lichte kleur, zoals wit of beige een uitstekend idee. Leg de kiezelstenen rondom je bijgebouw en zorg zo voor een uniek authentiek effect.

Moderne tuin

Een moderne tuin is een strakke tuin met veel minimalistische vormen. Je begrijpt dan ook meteen waarom traditioneel grijze kiezelstenen een uitstekende keuze zijn in dit soort tuinen. Kies voor platte kiezelstenen rondom je vijver en ga voor ronde steentjes op je oprijlaan. Heb jij een moderne tuin, maar ben je niet direct een liefhebber van de kleur grijs? Een mix tussen witte en zwarte kiezelstenen komt ook goed tot z'n recht in een eigentijdse tuin.

Andere soorten tuinen

Een tuin aanleggen met kiezelstenen is altijd een goed idee, ook wanneer jouw tuin een Oosters of Zuid-Europees ontwerp heeft. In een Zuiderse tuin kies je voor kiezelstenen in een warme kleur, zoals bruin bijvoorbeeld. In een Oosterse tuin zijn witte kiezelstenen rondom de waterelementen en vijvers dan weer een prima keuze.

Kiezelstenen beschilderen als hobby

Wil jij jouw tuin graag een persoonlijke touch geven zonder dat je daarvoor bakken geld hoeft uit te geven? Heb je er al eens aan gedacht om je kiezelstenen te verven? Een paar geschilderde kiezelstenen op jouw oprijlaan maken jouw domein direct veel kleurrijker. En niet alleen op je oprit, maar ook op je tuinpad of rondom de fontein zijn beschilderde kiezelstenen erg leuk. Kiezelstenen beschilderen is heel fijn om samen met de kinderen te doen, maar kan zeker ook op de hobbyclub onder volwassenen. Bovendien kan je je fantasie de vrije loop laten gaan. Van het eenvoudig beschilderen van kiezelstenen in een effen kleur tot het schilderen van kleurrijke dieren of landschappen, je kunt alle kanten op. Zorg ervoor dat je je kiezelstenen schoonmaakt voordat je ze verft. Zodra ze schoon zijn, teken je (in potlood) het gewenste ontwerp. Tevreden met het resultaat? Ga eroverheen met een dikke stift en verven maar!

Mooie kiezelstenen kopen bij Eliassen Home & Garden Pleasure

De mooiste kiezelstenen koop je bij Eliassen Home & Garden Pleasure. Houd jij van sierkeien in een klassieke, witte kleur of geef jij de voorkeur aan kiezelstenen in meerdere kleuren om jouw tuin een leuke, vrolijke uitstraling te geven? Wil je graag grote, platte kiezelstenen of zie je liever kleine kiezelstenen met een matte afwerking? Bij Eliassen is er voor ieder wat wils! Neem wat Eliassen-tijd en kijk rustig rond in onze webshop. Jouw favoriete kiezelstenen gevonden? Plaats je bestelling snel en eenvoudig vanuit je comfortabele zetel. Wil je toch liever persoonlijk bijgestaan worden met deskundig advies? Dan verwelkomen wij je graag in onze gigantische showroom in Ammerzoden!