Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren
0
0
Achteraf betalen mogelijk
Unieke collectie live te bewonderen
Gratis parkeren

Door Ad Eliassen, 5 maart 2019

Houten wandpanelen als wanddecoratie

Prachtige houten wandpanelen als wanddecoratie voor je huis of kantoor

Prachtige houten wandpanelen als wanddecoratie voor je huis of kantoor 
Hout brengt de natuur en rust in huis. Denk maar aan houten vloeren en plafonds, houten meubelen en houten accessoires. In dit artikel willen we het in het bijzonder eens hebben over houten muurdecoratie. Houten beelden zijn al langer bekend, maar hoe zit het met houten kunst aan de muur? Het kan! Van ruw tot fijn, robuust of elegant, modern of eerder klassiek, het bestaat onder de houten wanddecoratie. Houten wandpanelen voor huis of kantoor, voor je hobbykamer of je slaapkamer, voor je vergaderzaal of in de ontvangsthal van je kantoorgebouw. Voor elke stijl en elke kamer bestaat er houten muurdecoratie. 

 

 

Waarom kiezen voor houten muurdecoratie? 

Een mooi houten wandpaneel springt onmiddellijk in het oog. Je mag gerust stellen dat een houten muurpaneel nog altijd vrij ongebruikelijk is. Het is gedurfd, stijlvol, speels en tegelijkertijd herkenbaar. Met andere woorden: het neemt volledig de plaats in die het moet innemen. 

 

Waarmee kun je houten muurpanelen combineren?


Hout is met alle materialen te combineren. Daarom zijn houten muurpanelen ook zo'n dankbare items in huis. Uiteraard gaan ze goed bij houten schalen en vazen. Maar ook andere materialen doen het goed bij je houten wanddecoratie. Of denk aan een paar houten schilderijen. Want geef toe: ook houten schilderijen zijn buitenbeentjes en heel stijlvol. Combineer je houten wandpaneel met metaal of brons, glas of steen. Het werkt allemaal! Het grote voordeel van hout is dat het bij alle stijlen past. Denk aan een landelijke woning met houten vloeren. Of denk aan een strak interieur met witte muren en plafonds. Hier vormt het hout een echt contrast en brengt anderzijds warmte in het koele interieur. In een Scandinavische woning past hout perfect. Ook vintage interieurs werken veel met hout. Daarnaast zijn industriële panden hét ideale milieu om een mooi wandpaneel op te hangen. Met houten wanddecoratie kunt je haast niet verkeerd doen. 

 

Waar komen houten wandpanelen het best tot hun recht? 

Dit type van kunstwerken zijn zo mooi dat ze niet veel anders nodig hebben dan zichzelf om mooi te zijn. Hang ze daarom op een plaats waar ze in het oog springen. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke plek: de muur boven je dressoir. Hang het boven de console in je hal of boven je bed. In bedrijven kun je wat groter gaan of kun je meerdere gelijkaardige houten panelen met elkaar combineren. Denk aan plekken zoals je ontvangsthal, achter de balie of in je vergaderruimtes. Of waarom zou je geen mini-kunstgalerij creëren in de gangen van je kantoorgebouw? 


Zet je houten paneel in de schijnwerper 

Met verlichting kun je deze mooie wandpanelen nog meer tot hun recht laten komen. Maak gebruik van de structuur van het hout in het paneel. Vooral bij de robuust uitgewerkte panelen kun je met schaduwen spelen. Kies je voor een handgesneden, bijna kantwerk, houten paneel? Dan kun je zorgen dat het licht van achter het paneel komt. Dit geeft een sprookjesachtig effect op de omgeving.


Bekijk onze gehele collectie houten wandpanelen LIVE in onze showroom

Ben je op zoek naar prachtige wanddecoratie voor jouw huis of kantoor? Wij zijn gevestigd in Ammerzoden, 8 KM van Den Bosch. Wij hebben naast onze collectie houten panelen ook een zeer grote collectie schilderijen. Wij kunnen nagenoeg alle schilderijen leveren vanuit onze winkel. Wij nodigen je graag uit voor een bezichtiging in onze winkel. 

Bekijk de gehele collectie op onze website: http://bit.ly/2EBJZKR