Overzicht van onze TOP 9 FONTEINEN.

Overzicht van onze TOP 9 FONTEINEN.

Moderne en klassieke fontein voor in de tuin 

 

Ah, de kalmerende geluiden van stromend water, wat heerlijk. Je hebt het gehoord in het kantoor van jouw baas, voordat je vliegtuig opstijgt, of tijdens een bezoek aan een spa waar je heerlijk tot rust bent gekomen. Dit komt omdat de wetenschap keer op keer heeft ontdekt dat het geluid van bewegend water, of het nu gaat om golven van de zee of het ruisen van een waterval, de meest rustgevende geluid van de natuur is. Het kopen van een strandhuis lijkt misschien een verre droom, maar wat je vandaag realistisch kan zijn, is een waterfontein kopen voor in jouw tuin of huis. Waterfonteinen worden met de dag populairder in individuele huizen en tuinen, omdat ze de kwaliteit van jouw ervaring thuis op veel verschillende manieren weten te verbeteren. Een andere reden nodig? Wij van Eliassen helpen je eerst op weg met 4 manieren hoe fonteinen jouw leven kunnen verrijken en helpen je daarna bij het maken van een keuze.

 

 

Tijdloze elegantie

 

Waterfonteinen zijn door de eeuwen heen en tijdens verschillende beschavingen in privé- en openbare ruimtes geplaatst. Sommigen zijn zelfs zo goed bewaard gebleven dat ze nog steeds worden kunnen worden bewonderd door bezoekers van over de hele wereld. Van de alom gevierde tuinfonteinen in het paleis van Versailles nabij Parijs tot de Trevifontein, die tot op heden een van de bekendste bezienswaardigheden van Rome is. Waterfonteinen worden al erg lang beschouwd als een symbool van vitaliteit, welvaart en rust. Of je er nu eentje bij je thuis of in de tuin wilt plaatsen, jouw fontein zal zeker de waardering opleveren van iedereen die het ziet. Iedereen die jouw huis betreedt, of het nu voor een kort bezoek van familie of een etentje is, zal gecharmeerd zijn en je zult merken dat een kwaliteitsfontein het centrale punt van jouw huis zal worden. Men zal generaties lang van jouw fontein blijven genieten.

 

 

Verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis

 

Tegenwoordig maken mensen zich steeds meer zorgen over de zuurstofgehalte in huis, oftewel binnen luchtkwaliteit. Kortom, een groter aantal verontreinigende stoffen heeft ertoe geleid dat mensen zich meer zorgen maken over hoe schoon de lucht is die ze inademen, en hoe ze de kwaliteit ervan kunnen verbeteren. Hoewel een aantal verschillende oplossingen, zoals luchtbevochtigers en luchtreinigers, zijn geïntroduceerd, zijn ze grotendeels omvangrijk, lawaaierig en vereisen constante reiniging en onderhoud om te zorgen dat ze goed werken. Best een hele klus dus. Een andere oplossing is om een specifieke plantsoort aan te schaffen, maar houdt er rekening mee dat deze erg duur zijn en je niet geholpen bent met één enkele exemplaar. Overigens is het een hele opgave om deze planten te verzorgen. Een waterfontein in het huis is daarentegen niet alleen aangenaam voor de ogen en oren, maar combineert ook de voordelen van zowel een luchtbevochtiger als een luchtzuiveringsinstallatie. Terwijl een luchtbevochtiger werkt door gasvormig water door een bepaalde ruimte te verspreiden en een luchtzuiveringsinstallatie negatieve ionen gebruikt om stof en vuildeeltjes aan te trekken, kan een waterfontein beide doen. De constant circulerende waterstroom zorgt ervoor dat verse H20 de omringende lucht gehydrateerd en zuurstofrijk houdt terwijl de negatieve ionen stof en vuil uit de lucht trekken en zuiveren. Bovendien zijn waterfonteinen gemakkelijk te verzorgen en kan je langdurig genieten van jouw aankoop. Zolang ze voldoende water hebben en maandelijks worden gedraineerd en schoongeveegd, zullen ze jarenlang probleemloos functioneren. Maak je geen zorgen als je ophoping in je waterfontein constateert - dit is al het vuil dat je anders zou hebben kunnen inademen.

 

 

Wit geluid

 

Door de voortdurende verstedelijking en druk verkeer vinden veel mensen het moeilijker dan ooit om te ontspannen in hun eigen huis. Ze kunnen worden gestoord door het geluid van passerend verkeer, verbouwingen of zelfs het geluid dat afkomstig is van hun eigen huishoudelijke apparaten, zoals hun afwasmachines of airconditioners. Dit geluid lijkt 's avonds laat bijzonder hard, wat leidt tot slapeloosheid en onrust. Als je lijdt aan soortgelijke problemen, kun je één van de volgende twee maatregelen nemen: je kunt proberen medicijnen te nemen rustig in slaap te komen of u kunt een bron van witte ruis vinden om afleiding te voorkomen. De mogelijke bijwerkingen van medicatie zijn 's ochtends o.a. duidelijke duizeligheid en hoofdpijn. Dit maakt witte ruis een veel betere optie, en waterfonteinen hebben bewezen de meest rustgevende witte ruis te bieden. In tegenstelling tot geluidsfragmenten of elektronische opnames, hoef je je geen zorgen te maken over het terugspoelen of herhalen van het geluid van de stream van uw fontein. Dankzij de constante stroom kun je er zeker van zijn dat je een goede nachtrust zult hebben en ’s ochtends fris en fruitig wakker wordt. **********

 

 

Frisser, meer levendige planten

 

Zelfs de meest enthousiaste en toegewijde tuiniers zullen merken dat ze hun waardevolle planten niet altijd alle aandacht kunnen geven die ze verdienen. Werk, trips en het weer kunnen jou van het onderhoud weerhouden en ervoor zorgen dat bloemen en planten verschrompelen en afsterven voordat ze de kans krijgen om volledig te bloeien. Zonde toch? Zeker omdat de meeste planten toch erg duur zijn. Deze ongelukkige gebeurtenissen vinden meestal plaats in de zomerperiode, wanneer het weer het lastigst te voorspellen is. Maar hoewel het voor huiseigenaren misschien niet mogelijk is om de natuur te beheersen, kunnen ze de tekortkomingen compenseren. Door een waterfontein in jouw tuin te installeren, zorg je er niet alleen voor dat de planten de hydratatie krijgen, maar dat ze ook geïsoleerd zijn van de ergste hitte en de beste kans krijgen op bestuiving. Eén van de fouten die veel mensen maken, is alleen de wortels van hun planten water geven. Vaak bereikt het vocht de bloemen of vruchten van de planten niet, omdat ze zich het verst van de wortels bevinden. Dit kan ervoor zorgen dat ze verwelken en uiteindelijk doodgaan. Wanneer dit gebeurt, raken mensen meestal in paniek en geven hun planten juist te veel water. Maar in plaats van dat hun bloemen zullen opleven, zorgt dit alleen ervoor dat de oververzadigde wortels gaan rotten en dus de hele plant uiteindelijk sterft. Een veel betere oplossing (vaak gebruikt door bloemisten) is om de bloesems zelf zachtjes te hydrateren. Dit kan gedaan worden door de bloemen met de hand te besproeien of door een tuinfontein te installeren. Omdat de waterbron van een fontein constant in beweging is, verspreiden watermoleculen zich gemakkelijk door de lucht en vormen ze zo een constante bron van hydratatie. Bovendien kan deze lucht hydratatie planten beschermen tijdens de heetste en droogste maanden door de temperatuur in het nabije gebied te verlagen. Het water uit je tuinfontein wordt ook gewaardeerd door vogels, vlinders en andere bestuivers. Ze komen naar je tuin om te hydrateren en blijven je bloemen bestuiven, zodat je er meerdere seizoenen van kunt genieten.

 

Nu je enkele manieren weet hoe een fontein jouw omgeving kan verreiken, helpen wij jou graag verder met jouw keuze. Een buitenfontein kan namelijk een saaie buitenruimte in een uitnodigende en ontspannen omgeving veranderen. Het kiezen van de juiste fontein voor uw landschapsinrichting is een combinatie van persoonlijke voorkeur en bruikbaarheid. Als je deze 10 punten over buitenfonteinen kent, kun je bepalen welke fontein de beste optie is voor misschien wel  jouw nieuwe project.

 

 

 Bekijk hier onze TOP 9 FONTEINEN

 

We hebben in deze blog natuurlijk een paar fonteinen geselecteerd die absoluut aan te bevelen zijn. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 

 

Terrasfonteinen

 

Watertafel Adezz vierkant van Aluminium 

 

 

 

Zeer ambachtelijk gemaakt, licht van gewicht en roest niet. Aan de bovenkant heb je een ledlampje, en dat geeft een prachtige sfeer als je dit lampje laat branden in het donker. Deze terrasfontein wordt geleverd in de kleuren antraciet, lichtgrijs of wit. Maat: 80 x 80 cm. 

Bekijk meer van deze watertafel op onze website. Klik hier voor meer info. 

 

 

Terrasfontein Together Original 

 

Dit fontein is gemaakt van dik/graniet marmer leverbaar met led verlichting. Wij leveren het fontein helemaal compleet, dus met pomp, slang, steentjes en ledverlichting in de bollen. Maat: 60x100x140 cm hoog! Er kan een mooie sfeer gecreërd worden in het donker doordat het water over de ribbels loopt. Klik hier voor meer info. 

 

 

 

 

Terrasfontein graniet Fiona

 

Fontein is helemaal van graniet gemaakt, het is deels gepolijst en deels met de hand gehakt. Maat: 60x60x75cm hoog. Geen graafwerkzaamheden nodig, de onderbak is de watervoorraad. Leverbaar inclusief pomp, ledlamp en glasbol. Klik hier voor meer info. 

 

 

 

 

 

Fonteinen met ingraafbak

 

 

Waterornament set Fondi 

 

Dit is een ideaal model voor de vogeltjes te laten badderen. Dit is een granieten ornament van 35x35 cm oppervlakte. Het heeft een grote inhoud waterbak, dus je hoeft minder vaak bij te vullen. Deze fonteinset bestaat uit een waterbak van 45 liter, pomp, ledlampje, slang en deksel voor op de waterbak. Klik hier voor meer info. 

 

 

 

 

Kei-waterbol Original in 5 maten 

 

Een prachtige waterbol ingelegd met hele rivierkeien. Zeer exclusief exemplaar! Deze waterbol geeft een mooi kabbelend geluid en een hele mooi schittering, vooral in het donker met een spot. Belangrijk om te weten: wij hebben de ORIGINELE modellen! Er zijn namelijk nogal veel imitatiemodellen op de markt gekomen. Deze waterbol is 100% vorstbestendig! Klik hier voor meer info. 

 

 

 

 

Watervrouw marmer Sophie

 

 

Helemaal met de hand gemaakt! Gemaakt van hardsteen. Deze vrouwenfiguur is 120 cm hoog en 250 kg zwaar. Je kan het ook mooi combineren met één van onze sokkels zoals je kunt zien op de foto. Het geeft in het donker een schitterend effect met een spot doordat het water over de ribbels loopt. Klik hier voor meer info. 

 

 

 

 

RVS fonteinen

 

Waterzuilenset RVS TRIPO

 

Dit is een een 3-delige zuilenset van gepolijst roestvrijstaal. Echt een prachtige RVS fontein! Met maar liefst 10 jaar garantie. Deze set is nergens anders te koop!  Maat: 52x52x70 cm. Klik hier voor meer info. 

 

 

 

 

Waterzuilenset RVS Corto 70 CM

 

Ook deze exemplaar is nergens anders te verkrijgen! Onze eigen zwarte ronde gepolijste keien in 3 maten passen er geweldig bij. Ook voor dit model heb je 10 jaar garantie! Gemaakt van gepolijst roestvrijstaal. Klik hier voor meer info. 

 

 

 

 

Waterzulenset RVS set XXL

 

Gemaakt van gepoijst roestvrijstaal. Deze RVS waterzuilen fontein is prachtig voor elke moderne tuin. Zuilen zijn 76 mm dik, zuilhoogte is maar liefst 200-160-120 cm! Nergens anders te koop! Klik hier voor meer info. 

 

 

 

 

 

Krachtbron van een fontein

 

Buiten fonteinen hebben verschillende krachtbronnen aan stroomopties, waarvan de twee meest voorkomende bedrade en zonne-energie zijn. Een bedrade fonteinen werkt op een elektrische stroombron om te kunnen functioneren. In de meeste gebieden kan alleen een elektricien met licentie een bedrade buitenfontein installeren, omdat deze als een aanvulling op het elektriciteitsnet van uw huis wordt aangesloten. Door zonne-energie aangedreven buitenfonteinen zijn in 2019 razend populair omdat ze geen vaste bedrading vereisen voor de elektrische voeding van uw huis. Zonnepanelen op deze fonteinen bieden voldoende vermogen om de pomp in normale omstandigheden te laten functioneren.

 

 

Watervoorziening van een fontein

 

De meeste buitenfonteinen zijn verbonden op de watervoorziening van een huis. Deze fonteinen hebben een continuïteit aan toevoer van water nodig, zolang het water wordt ingeschakeld, zullen ze niet droog worden. Er zijn enkele kleinere fonteinen die kunnen worden gevuld met behulp van een waterslang, zonder de noodzaak van een permanente verbinding. Over het algemeen gebruiken fonteinen die met een slang kunnen worden gevuld een pomp die continu water door de fontein circuleert. Deze fonteinen moeten periodiek worden gecontroleerd om er zeker van te kunnen zijn dat ze voldoende water bevatten.

 

 

Verschillende afwerkingen

 

De afwerking van de fontein maakt een groot verschil in de manier waarop de fontein eruitziet en de zorg die het nodig heeft. Betonnen en stenen fonteinen hebben meestal niet zoveel verzorging nodig als sommige anderen fonteinen. Stenen fonteinen hebben de neiging er iets natuurlijker uit te zien en kunnen zich mengen in de omgeving. Bronzen en koperen fonteinen zorgen voor een mooi contrast met de natuurlijke buitenomgeving. Deze kunnen iets meer zorg nodig hebben dan andere afwerkingen, maar zien er daarentegen prachtig uit. Een uniek beeld zorgt voor een unieke uitstraling en zegt overigens veel over jouw persoonlijke smaak en karakter. Een fontein is dus in feite kunst. Uiteindelijk is de afwerking een overweging die vereist dat je rekening houdt met de omgeving.

 

Verlichting opties

 

Je wilt dat je fontein gezien en wordt en dat mensen ervan genieten. Als je van plan bent om tijd door te brengen in de tuin als het buiten donker is, kunnen verlichtingsopties je helpen om je focus te leggen op de fontein. Een verlichte fontein ziet er ’s avonds ontzettend mooi uit en werkt uitermate ontspannend als je ernaar kijkt en naar het water luistert. Hoewel in sommige fonteinen verlichting is inbegrepen, is het ook mogelijk om lichten rond de fontein te plaatsen. Als je denkt dat witte lichten te hard zijn voor de ontspannen sfeer die je in je tuin creëert, kies dan voor gekleurde lichten. Amberlichten worden vaak als rustgevend beschouwd en zijn momenteel erg in smaak. Veelkleurige lichten kunnen een leuk element opleveren. Kom je er niet uit? Wij assisteren jou graag bij het maken van een bewuste keuze.

 

 

Locatie is belangrijk

 

De locatie van de fontein is een van de belangrijkste keuzes die je moet maken. Grotere fonteinen mogen nergens tegenaan staan, omdat je volledige toegang tot de hele fontein nodig hebt. Kleinere fonteinen mogen niet worden geplaatst in gebieden met veel groen of andere objecten die toegang tot de fontein blokkeren. Als de fontein een constante watertoevoer of een bedrade energiebron vereist, is het van cruciaal belang rekening te houden met de locatie van waterleidingen en elektrische aansluitingen.

 

 

Complementaire inrichting

 

Het alleen al plaatsen van een fontein zorgt voor een prachtige uitstraling; echter kiezen de meeste mensen er echter vaak nog voor om het gebied met extra decoratie aan te kleden. Een bestraten pad dat leidt naar de fontein of een waterpartij rond de fontein zijn twee mogelijke opties om te overwegen. Het planten van bloemen of bodembedekking rond de fontein helpt om schoonheid toe te voegen aan een stand-alone fontein.

 

 

Een fontein schoonmaken

 

Alle fonteinen moeten uiteraard periodiek worden schoongemaakt. Een dikke vieze aanslag laag van algen kan je fontein er slecht doen uitzien. Dat willen we natuurlijk niet hebben, toch? Sommige fonteinen hebben een reinigingscyclus die helpt om ze schoon te houden. Zelfs als er een reinigingscyclus is, moet je de fontein nog steeds leegmaken en deze afvegen. Elke fonteinfabrikant heeft richtlijnen voor het reinigen van de fonteinen die ze produceren. Zie het als een instructieboekje van de Ikea. Het volgen van die aanwijzingen kan je helpen om je fontein in topvorm te houden. Daar en tegen bieden wij verschillende producten aan om uw fontein te reinigen en het water helder te houden. Alle informatie kun je terug vinden op de website of vraag het aan onze collega’s.

 

Hoe verzorg je een fontein in de winter?

 

Mensen die in gebieden wonen die tijdens de wintermaanden vriestemperaturen hebben, moeten voor hun fontein zorgen om te voorkomen dat ze barsten als het water bevriest. Nu hebben wij in Nederland bijna geen stugge winters, maar hebben landen als België, Frankrijk en Duitsland echter wel meer kans op lage temperaturen. Zeg overigens nooit nooit! Bijna alle fonteinen moeten worden afgetapt vóór de eerste diepe bevriezing. Als de fontein is aangesloten op de watertoevoer van het huis, moet een afsluiter worden geïnstalleerd, zodat je het water kunt uitschakelen om bevroren leidingen te voorkomen. Sommige mensen kiezen ervoor om de fontein tijdens de wintermaanden te bedekken. Als de fontein puntig is of uitgebreide decoratieve accenten heeft, zorg er dan voor dat sneeuw en ijsgewicht geen druk uitoefenen op die gebieden als deze bedekt zijn.

 

Zoals je inmiddels zult begrijpen komen fonteinen in verschillende soorten, maten en materialen. Als je op zoek bent naar inspiratie om iets heel bijzonders te maken van uw tuin of woning, dan helpen wij jou graag verder op weg. Wij van Eliassen zijn erg trots op de enorme keuze aan nieuwe fonteinen en waterornamenten. Voor al onze producten maken wij gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit en bieden wij keuze uit honderden verschillende fonteinen en waterornamenten. Voor elke smaak hebben wij dus een prachtig product. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice, of nog beter, kom langs bij ons op de vestiging en neem zelf een kijkje.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »